Anna Maria beantwoordt hieronder jouw vragen

 

Wat doe je precies?

Als levenscoach en communicatietrainer wil ik je vooral helpen om dichter bij je eigen zelf te komen. Dat heeft onnoemelijk veel voordelen en ook een paar nadelen:). Je kunt sowieso meer invloed uitoefenen op hoe je je voelt en hoe je omgaat met wat er om je heen gebeurt, je hebt meer invloed bij het behalen van je levensdoelen en meer geluksbeleving. Je wordt ook empatischer en bewuster van wat er in de wereld gebeurt, dat is niet altijd fijn. Maar het is wel de weg naar een betere jij en een betere wereld.

 

Wat heb je eigenlijk allemaal gedaan in het verleden?

Ik ben ooit begonnen als receptioniste in een hotel. Wat een leuke tijd was dat! Veel geleerd, maar ook vrienden voor het leven gemaakt. Langzaam kroop ik vervolgens omhoog op de hotelladder. En toen ik na een aantal jaren senior directie-assistent was geworden, vond ik het tijd voor een andere weg. Vooral omdat ik mensen nog beter wilde helpen.

Daarom koos ik voor de vakbond. Ik heb gewerkt als vakbondsbestuurder, daarna als districtsbeheerder en de laatste paar jaar als landelijk onderhandelaar en coördinator van een landelijk team van vakbondsbestuurders. Tropenjaren, maar zooo veel geleerd!

En in die laatste jaren bij de vakbond realiseerde ik me, dat ik mensen vooral wilde ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. En ik voelde dat ik mijn werk wilde laten aansluiten bij mijn behoefte aan zingeving. Een betere zelf is voor mij de beste weg naar een betere wereld.

Dat was het moment om voor mezelf te beginnen en te gaan werken als coach en communicatietrainer. Persoonlijke groei blijft mijn passie, dus ik leer elke dag bij. Soms door een mooi boek te lezen, soms door een cursus te doen, soms gewoon door het leven te leven en soms ook door te werken met mensen zoals jij!