Hoe inspiratiekaartjes mijn leven hebben veranderd

Gepubliceerd op 5 augustus 2017 om 08:40

Na 20 jaar in bedrijven te hebben gewerkt, was ik heel erg toe aan 'eigen baas' zijn. En tegelijkertijd gaf dat me ook de kans om tijd voor mezelf te nemen. Ik was gewend veel en hard te werken en kwam daardoor niet genoeg toe aan mezelf. En dat ging ik zo rond mijn 40e goed merken, er bleek nog wel het een en ander te verwerken en voor mezelf beginnen gaf me daarvoor de ruimte.

De hulp die ik vond, vooral in de alternatieve hoek, was fijn en bracht me een stap verder. Ik heb er veel van geleerd en ben daar tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor. Toch was dat niet genoeg. Ik miste wat. In het begin wist ik nog niet precies wat, dat maakte het zoeken naar wat ik nodig had een tikje lastig.

Tot ik erbij was toen een bevriende therapeut ineens vanuit het niets teksten begon op te noemen en op te schrijven. Het werden inspiratiekaartjes. Bijzondere, korte en krachtige teksten. Elk kaartje raakte een kern, raakten ook je gevoel. Deze kaartjes hielpen ons bij het verwerken van het verlies van een dierbare, iemand die vooral heel dicht bij haar stond, wat minder dicht bij mij.

We hebben samen die kaartjes vorm gegeven en laten drukken. Ik zal nooit vergeten hoe het was om die prachtige kaartjes voor het eerst in mijn handen te hebben. En ik zal zeker nooit vergeten dat we ze ineens ook nog gingen verkopen. Want ze bleken niet alleen voor ons te werken, ook andere mensen werden erdoor geholpen. Ik vond het geweldig, dat ik aan die inspiratiekaartjes een bijdrage mocht leveren en had nooit, maar dan ook nooit verwacht, dat ik ooit zelf ook inspiratiekaartjes zou gaan maken.

Toch is dat gebeurd. De bevriende therapeut en ik gingen na een paar jaren van intensief samenwerken onze eigen weg en na een tijdje van gewoon van me af schrijven in een dagboek begonnen ineens ook bij mij inspirerende teksten te ontstaan. Zomaar, onverwacht. Waar en wanneer het volgende setje ontstaat weet ik niet, dat gebeurt gewoon. Een wonderschoon cadeau waar ik elke keer weer intens dankbaar voor ben. Ze bieden inspiratie, geruststelling, troost, hoop en moed en zijn altijd liefdevol en positief. Nu, zo’n 15 jaar later, weet ik dat het maken van inspiratiekaartjes inmiddels bij me hoort. Ze zullen er altijd zijn en dat is een geweldig gevoel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.