Hoever ga je om er goed uit te zien?

Gepubliceerd op 31 augustus 2017 om 09:38

Ik zag net een quote van Waylon. Hij vindt, dat we wel meer ons best mogen doen om er goed uit te zien. Nou snap ik dat best als je in de entertainment industrie werkt. En natuurlijk is het ook voor de rest van ons leuk om er goed uit te zien, maar er zijn echt belangrijkere dingen in de wereld om je druk over te maken wat mij betreft.

Omdat ik al van jongs af aan met mensen werk,  heb ik altijd aandacht moeten besteden aan mijn uiterlijk. Prima, want natuurlijk is het dan belangrijk om er verzorgd uit te zien. Maar mag je alsjeblieft wel zien dat ik 57 jaar oud ben? Of moet ik mijn haar blijven verven, make-up opdoen en hakken dragen? Wat mij betreft niet.

Ik was ook echt geschokt toen ik een tijd geleden iemand op tv hoorde zeggen, dat je niet moest zeuren als een kledingstuk niet lekker zat of knelde. Dat moest je er maar voor over hebben om er mooi uit te zien. Nou zeg, echt niet. Er zijn genoeg belangrijkere dingen in mijn leven waar ik energie en doorzettingsvermogen voor nodig heb. Mag ik dan als ik ’s-morgens opsta even gewoon een lekker zittende boek aanschieten met een gezellig wijdvallend shirt en comfortabele platte korte laarsjes eronder? Zodat ik me met hart en ziel kan richten op de dag die voor me ligt?

Ik merk bij mezelf dat ik er steeds meer moeite mee heb, met er goed uit 'moeten' zien. Begrijp me niet verkeerd, ik wíl er best graag goed uitzien en aantrekkelijk gevonden worden. Maar dat 'moeten' omdat anderen dat 'vinden' en dan ook nog te horen krijgen dat we er eigenlijk nog veel meer moeite voor moeten doen, het gaat me veel te ver.

En dus kies ik steeds meer voor casual en comfortabel en zoveel mogelijk voor puur natuur. Het is wel grappig, want nu ik dat besloten heb, zie ik ineens om me heen overal prachtige vrouwen die dat ook doen. Die hun grijze haar niet geverfd hebben en daar prachtig mee uitzien, die lekkere laarzen dragen en een allweatherjas en daar prachtig in uitzien. Die waarschijnlijk niet volgens de laatste mode gestyled zijn, maar die er wel heel erg uitzien als zichzelf en die uitstralen dat ze zich daar helemaal prima bij voelen. En dat herken ik helemaal. Jammer dat ik daar 57 jaar voor moest worden. Maar hé, beter laat dan nooit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.