Voice-over in wording!

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 om 20:40

Eens in de zoveel jaren merk ik, dat ik er ineens weer aan toe ben om iets nieuws te ontdekken. Ik heb dat nu alweer een tijdje, maar was te druk met van alles en nog wat om me er echt mee bezig te houden. En dus bleef ik doen wat ik deed. Tot begin dit jaar. Nog voor de coronaperiode nam ik mezelf voor op zoek te gaan naar iets nieuws, iets leuks. 

Ik had niet gelijk succes. Ben eerst een cursus grafisch ontwerpen gaan doen, op zich leuk idee, want ik maak kaartensets en boekjes, dus best slim om die zelf dan te kunnen ontwerpen ook. Maar dat bleek niet echt een talent van me. Ik kon de aandacht er niet bij houden. Jammer. On to the next.

Schrijven van commerciële teksten dan misschien? Of informatieve artikelen? Nope. Daarbij merkte ik namelijk dat ik alleen wil schrijven wat in me opkomt en wat ik zelf kwijt wil en niet wat iemand anders wil lezen of nodig heeft. 

En toen kwam er een reclame langs voor een stemacteren-introductieworkshop. Dat leek me altijd al superleuk om te doen. Ik ben van jongs af aan al bezig met het overbrengen van een boodschap met mijn stem. Door te zingen, door aan te receptie van een hotel te werken of als vakbondsbestuurder groepen mensen toe te spreken en natuurlijk niet in de laatste plaats in mijn huidige werk als communicatietrainer en webinarhost en -presentator.

Maar goed, dat is allemaal natuurlijk nog niet hetzelfde als stemacteren of werken als voice-over. Dus die introductieworkshop was een geweldig idee, want dan kon ik ontdekken of ik het kon én of ik het echt wel leuk vond met alles d’r op en d’r aan.

Door de coronamaatregelen werd de workshop uitgesteld, maar half juli was het dan eindelijk zover. En wat was het leuk! Samen met nog een aantal geïnteresseerden kreeg ik de gelegenheid om het stemacteren uit te proberen. Na een introductie en wat algemene informatie over het vak mochten we om de beurt de cabine in en aan de slag. We kregen ook al wat constructieve feedback mee en mochten het een paar keer over doen ook. En ineens had ik daar zomaar een demo! Geen echte afgemixte opname natuurlijk, het was allemaal maar om uit te proberen, maar toch al echt leuk. En goed genoeg om te horen of ik het zou kunnen leren.

We kregen de demo’s ook nog mee naar huis (ik heb er eentje bijgesloten, voor de leuk) en we kregen een advies over onze kansen om ooit met dit vak aan de slag te kunnen. Dat viel voor mij positief uit en dat was maar goed ook, want ik had zelf al besloten om hiermee verder te gaan, ik ga het leren. Het maakte me gewoon blij. En dat alleen is al een reden om er meer mee te gaan doen. Wordt vervolgd dus, joehoe!