Tijd om mijn zegeningen te tellen

Gepubliceerd op 10 januari 2018 om 10:15

Wat een gewone woensdagochtend leek te te worden, werd een dag met een gouden randje. Wat heb ik toch veel om dankbaar voor te zijn.

Ik stond behoorlijk chagrijnig op vanmorgen. Mijn auto wordt niet meer wordt goedgekeurd voor de APK, moet dus op zoek naar een andere, een flinke aanslag op mijn spaarpotje. Ik ben ook nog aan het bijkomen van mijn nierstenenaanval van gisteren, wat een pijn zeg! Gelukkig voelde ik na een paar uur de pijn zakken en hoorde ik tijdens mijn zoveelste bezoek aan het toilet twee bevrijdende tikjes in de toiletpot, hoera! En als klap op de vuurpijl moest mijn hondje er een keer of vier uit vannacht. Hij is inmiddels 15 en niet heel gezond, dus het manneke kan er niks aan doen. Maar niet heel gek dus, dat ik wat chagrijnig opstond vanmorgen, vond ik.

Nog een beetje groggy zat ik vanochtend mijn ontbijt te eten bij het nieuws op tv. En daar zag ik ineens een man staan, helemaal onder de modder. Hij vertelde dat hij net een baby had gevonden die was meegesleurd door de modderstromen, mondje en neusje vol met modder. Hij heeft de modder er zo goed en zo kwaad als het ging uitgehaald en het kind wordt nu behandeld. ‘Hope it will be ok’ zei hij, met een blik in de ogen die tussen hulpeloosheid en angst lag. Ik hoop het ook, met heel mijn hart.

En dat was genoeg om weer bij zinnen te komen. Wat heb ik ook al weer te zeuren? Wie ben ik om chagrijnig te zijn? Dodelijke natuurrampen, oorlogen, vreselijke ziektes, onderdrukking. Het gebeurt allemaal, maar niet bij mij. Ik woon in een vrij land, waar misschien het water soms wat hoog komt, maar grote rampen hebben we al heel lang niet meer gehad. Ik ben redelijk gezond, heb een heerlijk huis en mooi werk en ik hèb een spaarpotje. En dan mag ik ook nog zorgen voor een hondje dat vorige week 15 jaar is geworden, terwijl de artsen twee jaar geleden al niet verwachtten dat hij de 14 zou halen.

Dus tijd om mijn zegeningen te tellen, een goed voornemen voor 2018 ook. Ik neem het me voor. Zal misschien nog weleens een terugval hebben, maar dan hoef ik maar even naar het nieuws te kijken, denk ik. En dan ben ik er weer.

Met dat in gedachten wens ik ook jou heel veel zegeningen in 2018. Gelukkig nieuwjaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.