Gelijkgestemde zielen

Gepubliceerd op 30 september 2019 om 11:39

Voor het eerst in meer dan 10 jaar stond ik afgelopen weekend weer eens op een beurs. Ik stond met een mooi assortiment van mijn inspiratiekaartjes en mijn nieuwe boek in een niet echt sfeervolle sporthal, die voor de gelegenheid soort van was omgetoverd in een beurs. De vloer was niet bedekt, dus alle strepen van de diverse sporten waren gewoon zichtbaar en met het hoge plafond (voor eventuele hoge ballen natuurlijkšŸ˜Š) en de niet bepaald gezellige TL verlichting moet je echt van goeden huize komen om er nog iets van sfeer in te brengen.


Maar ik was niet voor één gat te vangen, want ik wist nog vanuit het verleden wat ik daaraan kon doen. Dus met een paar mooie kleden op tafel, een sfeervol kleed aan de achterwand en nog wat lichtjes en kleurige posters op strategische plekken was mijn tafel een kleine oase geworden, waar ik me op mijn gemak voelde. Ik wist van collega standhouders inmiddels al, dat ze een rustige beurs verwachtten, zowel qua aantal deelnemers als aantal bezoekers. Daar werd ik niet echt blij van, natuurlijk. Maar omdat ik veel energie gestopt in de voorbereiding en ook omdat ik er nou eenmaal was, ben ik er gewoon voor gegaan.


En dat heeft supergoed gewerkt. Ik heb met veel bezoekers gepraat over wat hen bezig hield, ze uitgenodigd om gratis een kaartje te trekken uit één van de kaartensets en ik heb wat aan hen mogen vertellen over het ontstaan ervan. Hoe leuk is het, als je als gelijkgestemde zielen van alles over leven en werk met elkaar kunt delen. Dat had ik echt gemist!


En dus heb ik me voorgenomen om toch weer een paar beurzen per jaar te gaan doen. Om mijn inspiratiekaartensets, spel en boekje te verkopen, maar vooral ook om jou, gelijkgestemde ziel, te ontmoeten en even een inspirerend moment met je te delen. Tot dan!